Iniciem les recomanacions de tardor amb algunes de les novetats que acabem d'adquirir per a la biblioteca de l'escola. Per a les nenes i nens més petits, us proposem tot un clàssic de la literatura infantil, Leo Lionni, especialment conegut pel seu llibre Frederick. Aquest cop, ens explica una faula sobre un cocodril anomenat Cornèlius que pot caminar dret i que té moltes ganes d'aprendre coses noves.
- LEO LIONNI, En Cornelius, Kalandraka, Barcelona, 2019.
Per a les nenes i els nens de cicle inicial us proposem El camí de la muntanya, un llibre deliciós que retrata una
relació d’amistat entre la senyora Teixó i un petit gat anomenat Leo. Recorrent
el mateix camí cada diumenge fins el cim del Pa de sucre, la senyora Teixó
transmet tota la seva saviesa al petit gat que escolta encuriosit i mai no para
de fer preguntes. La narració d’aquesta història és una metàfora de la vida i del pas del
temps en que cadascú fa el seu camí aprenent d’altres essers més experimentats
que ens acompanyen i ens ajuden a créixer.
- MARIANNE DUBUC, El camí de la muntanya, Joventut, Barcelona 2019.
A cicle mitjà, us convidem a llegir la història d'en Patrick, un jove que es compra un violí en un mercat i que quan el toca passen coses increïbles. Sembla que la seva música omple el món de color i fantasia. Amb El violí d'en Patrick, Quentin Blake reivindica els beneficis de la música en el món, donant al protagonista -que és un violí- la possibilitat de generar benestar per tot arreu on sona, fins el punt que fa d'aquest món un lloc millor.
- QUENTIN BLAKE, El violí d'en Patrick, Blackie Books, Barcelona 2018.
Per a l'alumnat de cicle superior, hem descobert un llibre interactiu meravellós sobre mites i laberints, gràcies al qual podran descobrir els principals mites grecs d'una forma del tot lúdica, intentant travessar nombrosos laberints que representen alguns dels escenaris més emblemàtics de l'antiga Grècia i de la seva mitologia. Cada laberint reprodueix episodis i narracions tradicionals a través de les quals els grecs de l'antiguitat interpretaven el món que els envoltava. Mentre busqueu la sortida, coneixereu moltes dades curioses sobre aquestes narracions que han perdurat en el temps i que estan a l'origen de la nostra cultura.
- JAN BAJTLIK, El fil d'Ariadna, mites i laberints, Maeva Young, Madrid 2019.