La meva llista de blogs

dimecres, 2 de novembre del 2016

Recomanacions de novembre

Després de la castanyada, us fem arribar un nou llistat de suggeriments que ja podeu trobar a la biblioteca de l'escola:

Comencem per l'alumnat d'Educació Infantil. El granger i el pallasso és un àlbum sense text escrit que narra la relació entre un petit pallasso i un granger que viu al mig del no res. De forma inexplicable, el pallasso cau d’un tren que passa per davant de la granja i el granger, tot sorprès, l’acull i el fa sentir com a casa. Mitjançant unes imatges del tot expressives, aquest llibre descriu tendrament la història d'una amistat.

  • MARLA FRAZEE, El granger i el pallasso, Animallibres, Barcelona, 2015.



Per l'alumnat de 1r i 2n, hem descobert un llibre que ben bé sembla un catàleg d'emocions. L'autora fa un passeig per una llarga llista de les petites (i grans) emocions de la vida, descrivint amb poques paraules i amb unes il·lustracions molt aclaridores l'estat d'ànim que ens provoquen determinades situacions. Us convidem a llegir aquest llibre en família, doncs segur que podreu ajudar els vostres fills i les vostres filles a identificar i a definir allò que senten davant de diversos fets habituals.

  • MONTSE GISBERT, Les petites (i grans) emocions de la vida, Animallibres, Barcelona, 2015.



A les nenes i els nens de 3r i 4t, els volem recomanar El meu gran arbre, la història d'un nen força solitari que té un company del tot especial. Es diu Tità i és un roure molt gran i molt vell que li ofereix refugi, companyia, caliu, aventures i moltes emocions. A la vegada que ens explica la seva relació amb aquest roure, el protagonista també ens dóna moltes dades sobre la vida dels arbres. Però un dia passa un fet inesperat...

  • JACQUES GOLDSTYN, El meu gran arbre, Tramuntana, Girona, 2016.



Volem convidar a l'alumnat de Cicle Superior a reflexionar sobre un tema tan actual com la immigració amb l'ajuda d'aquest àlbum il·lustrat: L'illa. Utilitzant unes imatges molt explícites que gairebé no necessiten text, l'autor descriu la història d'un home desconegut que arriba a una illa amb el seu rai. Els habitants es mostren sorpresos i no saben massa bé com tractar-lo, de manera que decideixen acollir-lo i abandonar-lo en un corral de cabres. Quan l’home els reclama menjar i es plantegen la possibilitat de donar-li feina, la gent de l’illa se sent amenaçada i comença a tenir por, fins que decideixen prendre mesures. 

  • ARMIN GREDER, L'illa. Una història quotidiana, Lóguez, Salamanca, 2015.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada