La meva llista de blogs

dimecres, 16 de març de 2016

21 de març, Dia Mundial de la Poesia

Com cada any, el dia 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia. Aquest any, el poema central és Preneu les Roses, escrit per Olga Xirinacs, encarregat per la Institució de les Lletres Catalanes i traduït a nombroses llengües.

Les nenes i els nens de segon han estat justament fent un treball molt interessant sobre l'escriptora Olga Xirinacs i el seu llibre Marina i Cavall de Mar, amb el qual han contribuït a l'exposició que hem fet al vestíbul de l'escola pel dia de la dona, el darrer 8 de març.

Olga Xirinacs, nascuda a Tarragona el 1936, és una escriptora i professora de piano que ha cultivat la poesia, la novel·la, el conte i l'assaig. També ha escrit literatura infantil i juvenil. Ha guanyat els premis més prestigiosos de la literatura catalana. És mestra en Gai saber pels jocs florals de Barcelona des de l'any 1978, la qual cosa la converteix en l'única dona que té aquesta distinció després de Mercè Rodoreda. 

Des de la biblioteca de l'escola, us recomanem tot un clàssic d'aquesta gran escriptora: Marina i Cavall de Mar.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada