La meva llista de blogs

dilluns, 16 de gener del 2017

Recomanacions de gener i febrer

Comença un nou any amb noves lectures. Aquesta és la nostra selecció pels mesos de gener i febrer.

Pels nens i nenes d'educació infantil, us proposem un vocabulari sobre la vida quotidiana. Hi trobareu infinitat de paraules relacionades amb les coses de casa, del jardí, de la granja, els animals, els vehicles, els oficis, els aliments i les estacions. Aquest llibre, editat en format gran i resistent, us permetrà passar llargues estones al costat de la vostra canalla observant, recordant i llegint el nom d'un munt de coses.

  • YAKO KAWAMURA, Quin munt de coses! Cruïlla, Barcelona, 2016.



Per l'alumnat de primer i segon, us recomanem un llibre que a la vegada és un joc i que haureu d'explicar moltes vegades perquè ja veureu que no se'n cansen mai. Un punt groc està ben avorrit i demana la col·laboració de qui l'estigui llegint per a fer un joc: haureu de resseguir línies, pujar escales, comptar, bufar, fer voltes i... tornar a començar!

  • HERVÉ TULLET, Un joc, Cruïlla, Barcelona, 2016.



Per l'alumnat de cicle mitjà, us volem proposar la lectura de tot un clàssic: La teranyina de la Carlota. El llibre narra la història d'un porquet molt escanyolit que es diu Wilbur. Una nena que es diu Fern el salva d'una mort prematura i el garrí va a parar a l'estable del seu oncle, on farà amistat amb una aranya grisa i peluda que es diu Carlota. El pitjor moment de la plàcida vida d'en Wilbur és quan descobreix que els humans engreixen els garrins per menjar-se'ls. Gràcies a l'astúcia de l'aranya i la complicitat de la resta dels animals, en Wilbur aconseguirà sortir-se'n. Aquest és un llibre sobre el poder de l'amistat.

  • E. B. WHITTE, La teranyina de Carlota, El jardí secret de Viena, Barcelona, 2015.


Per les noies i nois de cicle superior, hem seleccionat un atles ben particular que els ajudarà a descobrir l'arquitectura dels diversos països del planeta. Observant gràfics i dibuixos, podran fer la volta al món, visitant edificis emblemàtics de tots els continents, construïts en diferents etapes de la història. Aquest és un llibre d'informació que permet situar, conèixer i comparar dades i curiositats sobre més de 180 monuments i edificis singulars de tot el món.

  • SARAH TAVERNIER I ALEXANDRE VERHILLE, Monumental. Récords y maravillas de la arquitectura, Maeva, Madrid, 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada