La meva llista de blogs

diumenge, 5 de març del 2017

Recomanacions de març

Passat el carnaval, us proposem tot un clàssic per a les nenes i els nens d'Educació Infantil. Jenny Broom fa una adaptació de la coneguda faula d'Esop El lleó i el ratolí, segons la qual un lleó i un ratolí s'ajuden mútuament. Com totes les faules, aporta elements de reflexió sobre la naturalesa humana, reivindicant les qualitats de cadascú. El millor d'aquest llibre són les seves il·lustracions.

  • NAHTA NÓJ, El lleó i el ratolí, Cruïlla, Barcelona, 2015.



Per l'alumnat de Cicle Inicial, hem seleccionat la història del senyor Guillem, un home solitari que un bon dia es troba una sorpresa sota el presseguer que té davant la porta de casa seva: unes ales blanques i transparents!

  • CRISTINA BELLEMO i MARIACHIARA DIGIORGIO, Dues ales, Combel, 2016.



Entre les diverses edicions que es van publicar l'any passat amb motiu de la commemoració dels set-cents anys de la mort de l'escriptor i pensador medieval Ramon Llull, volem destacar aquesta edició adaptada per l'Anna Obiols del Llibre de les bèsties, una faula en que l'autor reflexiona sobre el comportament humà a través de la lluita pel poder d'una guineu molt ambiciosa i els animals que l'envolten. El text i les il·lustracions fan que el llibre sigui molt adient per a Cicle Mitjà.

  • RAMON LLULL, Llibre de les bèsties, Baula, 2016.



Per les noies i nois de Cicle Superior, volem presentar un llibre de coneixements molt particular: un inventari d'insectes. És un recull de làmines en les quals es descriuen tota mena d'insectes, donant detalls de les seves característiques físiques i d'algunes curiositats. Les il·lustracions, molt realistes, recorden els antics àlbums de ciències naturals.

  • VIRGINIE ALADJIDI i EMMANUELLE TCHOUKRIEL, Inventari dels insectes, Faktoria K de llibres, 2015.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada