La meva llista de blogs

dimarts, 9 de maig del 2017

Dos espectacles amb la Jordina Biosca, narradora i actriu

Un any més hem rebut la visita de la Jordina Biosca a l'escola per a gaudir de la seva potència comunicativa en dos espectacles ben diferents. 


L'alumnat de 3r a 4t ha escoltat el conte de En Jack i ella, la més bella, una història llarga i enrevesada que ha captat la seva atenció des del primer moment. Hem recollit algunes de les coses que han dit quan en feien la valoració:
"La Jordina m'agrada per la seva veu i els seus moviments". "Fa molta gràcia, és molt divertida". 
"Ho explica molt bé, és com si passés de veritat!" "Com es pot recordar de tot el llibre sencer?"
"Interpreta moltes persones. Ella sola fa tots els personatges canviant la veu. Va fent els sorolls i tot, sense música!" "Fa uns sorolls molt realistes" "T'ajuda a imaginar-te els personatges!" "S'esforça molt! Ho fa molt bé!" 
"La història era molt estranya. Quan estaves tranquil.la, t'espantava" "M'he quedat amb ganes que ens expliqués més coses..."


L'alumnat de 5è i 6è ha pogut escoltar tot un recital de poesia gamberra anomenat Conjur per mirar d'aprovar i altres poemes que fan servei. "Una perla per a les orelles i una sacsejada pel cervell", d'aquesta manera defineix l'actriu la seva selecció de poemes, dites, endevinalles i altres textos d'escriptors i escriptores tan diversos com Roald Dahl, Pere Quart, Enric Larreula i tants d'altres recollits per Joan Amades al Costumari Català o per Miquel Desclot a Poesies amb suc.



Els espectacles de la Jordina ens ajuden a revisar la part més transgressora de la literatura i mai no ens deixen indiferents. Alumnes i mestres hem gaudit un cop més de la seva força expressiva.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada