La meva llista de blogs

dimecres, 2 de maig de 2018

L'ocell petit a l'hora del conte

Per acabar d'arrodonir el programa d'actes al voltant de sant Jordi, el divendres passat dia 27 d'abril vam gaudir d'una hora del conte molt especial. La Jamila Al Hassani, mare de la Salma de 2n i de la Ibtissam de P3, ens va llegir un conte en àrab que es diu L'ocell petit


L'ocell petit és un conte que la Jamila ha conservat de quan ella era petita i vivia en un poble del nord del Marroc. Mentre ella el llegia, la seva filla Salma ens l'anava traduint al català. Ja veieu les cares del públic que escoltaven amb atenció les paraules dolces de la Jamila i esperaven amb impaciència la traducció aclaridora de la Salma. 
Ens complau especialment la visita de la Jamila Al Hassani a la nostra biblioteca, ja que és autora de dues novel·les en català en que reclama un món més equitatiu i denuncia la injustícia, l'opressió dels pobles i el tracte desigual que massa sovint reben les dones. No us perdeu La lluita de la dona bereber i La sultana justiciera. Des del projecte de coeducació i convivència de la nostra escola, compartim aquests valors i ens alegrem de comptar amb mares tan reivindicatives.

Moltes gràcies Jamila pel teu conte i pel discurs valent dels teus llibres!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada