La meva llista de blogs

dimecres, 14 de novembre del 2018

Recomanacions de tardor

Després de la castanyada, us presentem algunes de les novetats que acabem d'adquirir per a la biblioteca de l'escola. Per a les nenes i els nens d'infantil, comencem amb un text molt dolç en que l'autora ens trasllada als dies de platja de les vacances. L'Ulisses i la seva germana decideixen sembrar uns quants Grans de sorra i fan una collita molt especial!
  • SIBYLLE DELACROIX, Grans de sorra, Joventut, Barcelona, 2018.


Per a l'alumnat de Cicle Inicial, volem recomanar el desè títol de la col·lecció Petita & Gran, una col·lecció que reivindica la memòria d'algunes dones que han destacat en diferents disciplines al llarg de la història. En aquest cas, el llibre ens parla de la petita Ada Lovelace, una nena que de ben petita va destacar pel seu interès en les matemàtiques i es va convertir en la primera programadora de la història.
  • Mª ISABEL SÁNCHEZ VEGARA i ZAFOUKO YAMAMOTO, Ada Lovelace, Alba, Barcelona, 2017.


Pels nens i nenes de Cicle Mitjà proposem una història d'humor i d'enginy basada en un conte tradicional d'origen oriental. La sabiduría del califa narra les desventures de Hachid, un pobre captaire que es dedica a olorar la flaire del menjar dels mercats i restaurants de la ciutat de Bagdad. Un bon dia té un conflicte amb l'amo d'un restaurant i el califa, que és un home culte i de molt bon criteri, ajudarà a resoldre el problema utilitzant la picardia i el sentit comú.
  • ILAN BRENMAN, La sabiduría del califa, Edelvives, Madrid, 2014.


Aquest cop per a l'alumnat del cicle superior hem seleccionat un llibre que barreja aventura, intriga, fantasia i valors. La mona de l'assassí és una història sobre l'amistat escrita per la Sally Jones, una goril.la amb unes aptituds increïbles que es belluga entre humans per a rescatar el seu amic capità empresonat injustament per un crim que no ha comès. Amb el seu relat, la Sally Jones atraparà les seves lectores i els seus lectors i els portarà des del barri de l'Alfama a Lisboa fins a l'Índia, on viuran episodis insòlits al palau del maharajà de Bhapur.
  • EGELIUS, La mona de l'assassí, Viena, Barcelona, 2017.


Us desitgem molt bones lectures!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada