La meva llista de blogs

dijous, 13 de juny del 2019

Dia mundial del medi ambient

El darrer dimecres dia 5 de juny, dia mundial del medi ambient, la biblioteca de l'escola va acollir la darrera sessió de l'hora del conte d'aquest curs. La Charo, la mare del Fabrizio, va explicar una versió pròpia inspirada en un vídeo que podeu trobar a YouTube: Sustainability: told as a children's Fairy Tale with Beautiful Montage, a  https://youtu.be/fKWQuU0sHPw



  
La Charo va fer servir el Kamishibai, un teatret d'origen oriental que s'utilitzava antigament per a explicar històries de tradició oral. També va portar titelles i figures d'animals de tota mena per a narrar el conte de El rey egoista que quiso cambiar.


Aquest era un rei que només es preocupava per la riquesa i l'ostentació i que, amb la seva ambició, mica en mica anava malbaratant els recursos naturals del seu reialme, destrossant-lo i arruïnant-lo. Afortunadament es va donar compte que si no era més amable amb el seu món, el perdria per sempre. I va començar a prendre mesures, utilitzant la força del vent, el poder de l'aigua, l'escalfor del sol, estalviant energia i pensant en el futur. Un futur del qual tots i totes en som responsables.


Després del conte, alguns nens i nenes van poder estampar les seves samarretes blanques contra el canvi climàtic. Cada cop en tenim més!



Acomiadem l'hora del conte d'aquest curs, agraint la seva organització per part de l'AMPA i molt especialment la tasca de la Charo com a dinamitzadora d'aquesta activitat. Igualment, volem donar les gràcies a totes les famílies que han participat en aquesta iniciativa explicant contes o assistint com a públic.


I, ja sabeu, durant les vacances d'estiu no deixeu d'explicar contes, de llegir llibres i de compartir històries en família! La lectura és cosa de tots i totes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada