La meva llista de blogs

dissabte, 21 d’abril del 2018

Aquesta primavera, llibres de poesia!

Aquesta primavera us volem recomanar una selecció de llibres de poesia infantil, coincidint amb la diada de sant Jordi. Sovint tendim a pensar que la poesia és un gènere de difícil accès, però pels nens i nenes això no és així en absolut. Les poesies infantils estan carregades de ritme i sonoritat. L'experiència de llegir-les, escoltar-les i, fins i tot, memoritzar-les és una experiència del tot lúdica que genera molt d'interès entre l'alumnat de totes les edats. A més, la lectura d'un llibre de poesia infantil és ràpida, fresca i lleugera, cosa que estimula favorablement a aquells nens i nenes que tenen més dificultats en llegir. No ho dubteu pas, aquest sant Jordi, Poesia!

Per l'alumnat d'educació infantil, poemes i cançons per a dormir i somiar, de la Núria Albertí.
  • NÚRIA ALBERTÍ, Bona nit, lluna, El cep i la nansa, 2017.

Per als nens i nenes de cicle inicial, l'Abecedari poètic d'en Salvador Comelles que escriu un poema per a cadascuna de les lletres de l'abecedari.
  • SALVADOR COMELLES, Abecedari poètic, Cruïlla, 2015.

Als nens i nenes de cicle mitjà els encanten les poesies i endevinalles sobre el mar i la seva fauna d'aquest clàssic de l'Olga Xirinacs que són dos llibres en un: Marina i Cavall de Mar.
  • OLGA XIRINACS, Marina i Cavall de Mar, Barcanova, 2008 (4a edició).

I per l'alumnat de cicle superior, un altre clàssic: una selecció de poemes de diversos llibres de la Maria-Mercè Marçal anomenada La màgia de les paraules.
  • MARIA-MERCÈ MARÇAL, La màgia de les paraules, Baula, 2004.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada