La meva llista de blogs

dissabte, 21 d’abril del 2018

Shola y los leones

Entre les diverses activitats que des de l'escola estem portant a terme al voltant de la diada de sant Jordi, el darrer divendres 20 d'abril, l'alumnat de 3r va rebre la visita de la Carme Serret, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i narradora de contes. 

 

La Carme va venir a fer una sessió de debat literari al voltant d'un llibre que les nenes i els nens de 3r han llegit durant aquest curs: Shola y los leones, de Bernardo Atxaga. 


Shola, la gosseta del senyor Grogó, sent parlar dels lleons a ell i a un amic seu que acaba d'arribar de l'Àfrica. A partir d'aquest moment comença a comportar-se com si fos una lleona. Marxa de casa seva i passa un munt d'aventures que finalment la conduiran a acceptar la realitat tal i com és.


Per encetar el debat, la Carme ens va parlar de la seva experiència com a lectora i ens va explicar un conte preciós escrit per Janosch i traduït al català per Miquel Martí i Pol: Josa i el violí màgic. En aquesta història, el protagonista es nega a acceptar-se tal com és i pretén forçar a Josa perquè utilitzi la màgia del seu violí per a ajudar-lo. 


El paral·lelisme entre les dues històries va provocar un intercanvi d'impressions molt enriquidor entre la Carme i el seu públic que a la vegada que va contribuir a revisar el contingut del llibre llegit, va ajudar a millorar-ne la comprensió.




Agraïm molt sincerament la contribució de la Carme Serret en la comprensió lectora de Shola i los leones i la voluntat de l'editorial Cruïlla que ha fet possible aquest acte.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada