La meva llista de blogs

diumenge, 20 de gener del 2019

Recomanacions d'hivern

Comencem l'any amb una nova selecció de títols classificats per cicles. Per les nenes i els nens d'educació infantil, us proposem la història de l'Alba, una nena que sense saber-ho tenia un volcà a dins seu. Quan el volcà entrava en erupció, l'Alba s'espantava i patia, fins que la fada del volcà la va ajudar. Aquest és un llibre d'educació emocional que ens parla de la ràbia i ens dóna algunes idees per a gestionar-la.
  • MÍRIAM TIRADO, Tinc un volcà, El cep i la Nansa, Barcelona, 2018.


Per a les nenes i els nens de cicle inicial, us recomanem un dels títols d'una col·lecció que a la biblioteca de l'escola ens agrada especialment per la seva voluntat de donar visibilitat a la tasca de moltes dones que, des de diferents disciplines, han estat importants per a la història de la humanitat: Petita & Gran. En aquesta ocasió, ens narren en vers la història de la científica Marie Curie.
  • Mª ISABEL SÁNCHEZ VEGARA, Marie Curie, Alba, Barcelona, 2017 (2a edició).


Ingrid Jensen és una senyora molt i molt velleta que viu tota sola en un poble molt tranquil a prop de la ciutat de Copenhagen, gaudint de les petites coses de la vida. Un dia, passejant pel parc d'atraccions del Tivoli, el nan del fanalet se li acosta i li ofereix un regal. D'aquesta manera s'inicia una relació molt particular entre tots dos que pensem que pot atrapar als nens i nenes de cicle mitjà.
  • DIANA COROMINES I CALDERS, Agafis fort el barret, senyora Jensen!, Mosaics, Barcelona, 2016.


I per les nenes i nens de cicle superior, us oferim la història de la Tània Claravall, una nena noruega de 9 anys que viu amb el seu pare a Claravall, envoltada d’adults. El seu millor amic és un avi de setanta-quatre anys que es diu Gunnvald, amb qui passa moments inoblidables. En Gunnvald té un secret que no vol compartir amb la seva amiga, però l’arribada d’una carta i la visita inesperada d’una tal Heidi provocarà una crisi a la vall que posarà en qüestió els sentiments de la Tània cap a les persones que estima i la visió que té del món que l’envolta. 
  • MARIA PARR, Tània Claravall, Nordica libros, Madrid, 2018.


Esperem que gaudiu de la nostra selecció!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada