La meva llista de blogs

dimecres, 1 de novembre del 2017

Recomanacions de novembre

Després de la castanyada, us proposem algunes lectures per als diversos cicles. Per a les nenes i els nens d'educació infantil, us proposem Colores colores, un llibre-joc carregat de sorpreses. Malgrat que el tema dels colors és molt habitual per a aquestes edats, descobrireu una proposta del tot original amb finestres que s'obren, rodes que giren i pestanyes que amaguen secrets. Els protagonistes? Un cargol i una granota que us acompanyaran al país dels colors!
  • KVETA PACOVSKÁ, Colores colores, Kókinos, Madrid, 2011.


L'Oliver Jeffers és l'autor del títol que us proposem per a l'alumnat de primer i segon: L'ant és meu. Aquesta és la història del Wilfred i el Marcel, el seu ant. Convençut que l'ant és seu, Wilfred es proposa ensenyar a l'animal a comportar-se com una bona mascota i a seguir les regles del seu ensinistrament. Però un bon dia apareix algú altre que reclama la propietat de l'ant.
  • OLIVER JEFFERS, L'ant és meu, Andana, València, 2012.


Pels nens i nenes de 3r i 4t us presentem un llibre rimat i il·lustrat de forma admirable pel Sebastià Serra, artista vilanoví reconegut internacionalment -fins ara- pels seus meravellosos dibuixos. A la nostra biblioteca ja tenim molts dels exemplars que ha anat il·lustrant al llarg de la seva carrera, però aquest cop, a més, el Sebastià s'ha estrenat com a autor d'un recull genial de poemes sobre bestioles de tota mena, des de petits insectes fins a animals fantàstics, maniobrant amb el llenguatge, fent jocs de paraules i barrejant l'humor amb la natura de cadascuna de les bèsties que participen en aquest particular Bestiari salvatge d'estar per casa. No us el perdeu!

  • SEBASTIÀ SERRA, Bestiari salvatge d'estar per casa, El cep i la nansa, Vilanova i la Geltrú, 2016.



I arribem als nois i noies de cicle superior amb un llibre fantàstic sobre història. Es diu La línea del tiempo. Un viaje ilustrado por la historia i el seu autor, Peter Goes, fa un resum lineal de la història de la humanitat dedicant un doble full a diversos capítols fonamentals com l'origen de la vida, la desaparició dels dinosaures, mesopotàmia, els celtes, l'imperi otomà, els exploradors o la revolució russa entre d'altres. El format del llibre permet fullejar-lo i llegir el seu contingut de forma aleatòria, doncs cadascun dels temes es tracta de forma independent, amb il·lustracions molt complertes que mostren els episodis més rellevants de cadascun dels moments descrits.

  • PETER GOES, La línea del tiempo. Un viaje ilustrado por la historia, Maeva, Madrid, 2016.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada